zaterdag 28 april 2012

Steward op de SS Lapland

"Mijn vader, is drie keer met de Red Star Line meegegaan. Ik heb hier bij mij een boekje "Continous Certificate of Discharge" en daar staat in vermeld:
@ SS Lapland 137398 Liverpool F11607 HP 13000,  engagement 15/12/1926 Antwerp,discharge 03/05/1927 Antwerp , rating Steward, description of voyage Mediterranean Cruises, Report of Character, met daarna de handtekening van Master and of officer and
   official stamp, (HMiller en A.Mors..hoi.. deze laatste stempel is niet zo duidelijk)
Van deze laatste reis heb ik nog een "Cabin Plan" met een sterk gedetailleerd plan van het schip zelf  en een beschrijving van de reis met foto's."
Weer een alleraardigste mail met een stukje geschiedenis van de Red Star Line. U bent ook vast nieuwsgierig naar het boekje en het Cabin Plan, de beschrijving en de foto's. U hoort hier meer over.

vrijdag 27 april 2012

Cook Department of de SS Vaderland





"Ik heb een foto liggen van de SS Vaderland cook department, deze is niet in heel goede staat maar misschien zijn jullie er iets mee. Laat maar iets weten als je interesse hebt. "
Heb al weer een tijdje niet naar mijn "Rode Ster Lijn Mail" gekeken en tref daar vandaag een mooie opname van de Koks Brigade van het goed stoom schip Vaderland met de bovenstaande opmerking daarbij.
Verzamelaar van gegevens voor deze blog - maar zelf geen verzamelaar- leg ik de vraag bij de lezers...wat kunnen we er mee? En lieve inzender enorm bedankt voor al uw moeite!

donderdag 26 april 2012

Red Star Line, Waesland

Waesland. (Philadelphia, 19 Nov.1900) Het Belgische stoomschip Waesland, Zaterdag van hier naar Antwerpen vertrokken, keerde heden terug met een gat in de zijde boven de waterlijn, zijnde in aanvaring geweest met den schoener Elm City. De repararie zal verscheidene dagen vereischen. De passagiers zullen met eene andere boot der "Red Star Line" vertrekken.

woensdag 25 april 2012

Red Star Line, Friesland

De Cluden van New Port heeft ter hoogte van Scilly de Friesland van de Red STar line op sleeptouw.

zondag 8 april 2012

Bemanning

De bemanning van de.........................oeps, niet opgeschreven, maar Rode Ster Lijn zoekt het uit [ook al mag het eventjes duren]. U krijgt het te horen!
Hier gaat u terug naar de bron en staat de naam van het schip te lezen Xarifa!

zondag 1 april 2012

Belgenland op Wereldcruise


Twee foto's afkomstig uit het album dat u ook rechts in de marge terug kunt vinden. Veel kijkgenot!