vrijdag 31 augustus 2012

Red Sar Line Passagiers Vervoer

Red Sar Line Passagiers Vervoer, een greep uit de aantallen door de Red Star Line vervoerde Passagiers naar New York in 1898-1902 en 1905.


donderdag 30 augustus 2012

Prins Albert de Ligne en de Belgenland

Hedenmorgen is prins Albert de Ligne, de vroegere Belgische gezant te 's-Gravenhage, per s.s. Belgenland naar zijn nieuwen post in Washington vertrokken.

woensdag 29 augustus 2012

Belgenland en Millionnaires

Signor Juan Marin Balmas van Barcelona, een Spaansche papier-fabrikant, de heer Mc. Padden een mijneigenaar uit Missouri, de president van de bank van Hawaïi, Charles E. Yeater, vroeger vice-gouverneur-generaal en daarna waarnemend gouverneur-generaal van de Philippijnen en talloos veel millionnaires zoeken op deze reis verstrooïing.

dinsdag 28 augustus 2012

maandag 27 augustus 2012

Belgenland 28.000 Ton

Maandagmorgen bij daglicht arriveert in de haven van Priok het s.s. Belgenland, het bekende 28.000 tons-toeristenschip van de Red Star Line. Gezagvoerder Mr. Morehouse. De Belgenland meert in de tweede binnenhaven, aan de kade van de Stoomvaart Mij.""Oceaan." en vertrekt Donderdag 6 maart 1930 om 5 uur nam. naar Singapore om vandaar via Indischen Oceaan en Middeeandsche Zee naar New-York terug te keren.

Italiaansche Prinsen Schieten Wild

De prinsen Rospigliosi en Drago die per s.s. Belgenland te Tandjong Priok arriveerden, teneinde op Borneo te gaan jagen, hebben eenige dagen in het Hotel des Indes gelogeerd en zijn toen naar Zuid sumatra vertrokken, waar zij op olifanten en tijgers gaan schieten. Op Borneo hebben zij slechtd een rhinoceros kunnen neerleggen.

zondag 26 augustus 2012

Belgenland Kiest Zee

Op 6 maart 1930 heeft de Belgenland het plan in de loop van de middag te vertrekken en zee te kiezen.

zaterdag 25 augustus 2012

Amerikaansche Invasie

Het ging dus niet door, die invasie. Er mochten geen passagiers van boord omdat één van hen lijdende was aan de POKKEN!

vrijdag 24 augustus 2012

Pokken op de Belgenland

De passagiers van de Belgenland mochten op 1 februari 1926 niet aan land gaan te Priok, terwijl excursies naar Jogja en Bandoeng in de bedoeling lagen. Aan boord bleek een passagier aan pokken te lijden.

donderdag 23 augustus 2012

Vechtpartij op de Belgenland

Te Tandjung Priok had in den nacht van Maandag op Dinsdag jl. een hevige vechtpartij plaats tusschen Belgische en Engelsche zeelieden van de ss. Belgenland.

woensdag 22 augustus 2012

Belgenland en Kraus

De Kraus, de krachtige sleepboot van de Ned. Ind. Steenkolen handel Mij., die reeds meerdere zeereizen heeft gemaakt, vertrekt met een ledigen lichter naar Palembang. Eerder arriveerde zij volgeladen te Priok om De Belgenland van een groot kwantum stookolie te kunnen voorzien!

dinsdag 21 augustus 2012

Engelse Humor op de Belgenland

Engelse humorin de Times of Ceylon: 150 rijke weduwen heeft de Belgenland aan boord op de reede van Priok; ze zijn allemaal beautiful! Maar de Strait Times merkt op dat ze aan boord bleven toen ze in singapore lagen....!

maandag 20 augustus 2012

zondag 19 augustus 2012

De Wereld in Beeld

De Wereld in Beeld. Nogmaals het krantenartikel over de "Belgenland" in Prioks haven

zaterdag 18 augustus 2012

Victor Cochez

Gezocht wordt naar - Victor Cochez- wonende te Antwerpen- ooit zijn vak uitoefende  van  pattisier op een van de schepen van de Red Star Line. Weet u meer over hem te vertellen.....kent u lijsten waarop zijn naam voorkomt? Laat het even weten !

vrijdag 17 augustus 2012

Zet de Kroon op Uw Verlof

Zet de kroon op uw verlof: Vertrek Antwerpen 2 december 1927 - Aankomst Batavia 4 maart 1928. Excursies in New-York, Havanna, Panama, Los Angeles, San Francisco, Hawaii-Eilanden, Japan, China, De philippijnen, Siam, Singapore en Batavia.

donderdag 16 augustus 2012

Rond de Wereld in 1927

Doe een bron van kennis en een schat van indrukken op zonder Weerga: Rond de Wereld met het s.s. Belgenland. Vertrek antwerpen 2 december 1927.

woensdag 15 augustus 2012

Cowboys gezocht

De kaart, waarvan bijgaand een scan, heeft een verklaring achterop dat de foto aan boord gemaakt is toen een enkele maanden durende reis naar het Verre Oosten gemaakt werd in 1927.
Kunt u mij nadere inlichtingen verschaffen, of aangeven waar ik die vinden kan, over dit schip en deze reis?
Deze vraag komt binnen bij de Rode Ster Lijn, helaas, ook hier is het antwoord niet gevonden. Weet een van de lezers van deze blog misschien een goed advies te geven?