donderdag 4 oktober 2012

Willem en Pieter Valk, Bakkers/Entertainers

Er staat een verzoek in de mail om inlichtingen over een ver familielid die ooit als entertainer op de Lapland van de Red Star Line zou hebben opgetreden. Lijkt heel goed mogelijk!!! Maar waar haal je die informatie vandaan. Opnieuw maar weer een beroep op de lezers van de Blog "Red Star Line" om mee te denken om tot een oplossing te komen. Heeft u ideëen, stuur ze dan toe, zodat ze hier kunnen worden bekend gemaakt en zo tot antwoorden kunnen leiden.

"Op 14 juli 1920 komt een ver familielid van mij: Willem Valk, geboren Grootegast NL d.d. 17 juli 1887 met het SS Lapland van de Red Star Line aan in New York. Hij heeft de overtocht naar de VS vice versa enkele keren gemaakt: in 1916 vanuit Rotterdam methet SS Nieuw-Amsterdam en in 1920 (vertrek Antwerpen 14 april) met het SS Kroonland. De twee laatstegenoemde keren met zijn broer  Pieter Valk (geboren Grootegast 23 september 1892). Beiden zouden bakker van beroep zijn geweest volgens de shippinglists.  Het is overigens wel opmerkelijk dat Willem Valk in het 1e halfjaar van 1920 blijkbaar twee keer naar de VS gaat.

In onze familie ging altijd het hardnekkige verhaal dat tijdens deze tochten Willem Valk met liedjes en mogelijk ook met een soort cabaret zorgde voor entertaining. Mogelijk was hij hiervoor zelfs ingehuurd. Dit roept bij mij de vraag op of bij uw maatschappij ook oude lijsten van medewerkers en/of van entertainers bestaan of gegevens die meer informatie kunnen verschaffen."

Helaas dit soort info ontbreekt de schrijver van dit blog geheel, maar weet u waar deze info te vinden is dan kunt U veel mensen heel blij maken met zo'n gouden tip!